O Dozi zelenila...

Biljke, godišnja doba, rad u vrtu, lutanja zelenim površinama, ideje, mnoštvo lijepih fotki...sve to i još mnogo toga, dio je mog bloga Doza zelenila. Iskustva stječem u svom vrtu u okolici Zagreba. Vrt je idealno mjesto na kojem mogu povezati i proširiti teoriju koju usvajam na fakultetu i praksu. Osim rada u vrtu imam puno drugih interesa što se tiče biljaka i prirode. Stoga ću pisati "o svemu što ima korijenje". Nadam se da ćete pronaći pokoji savjet i ideju.

Ako imate kakvih pitanja slobodno pišite na doza.zelenila@gmail.com.
Uživajte u postovima!
Valentina

nedjelja, 31. svibnja 2015.

Posjet međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart 2015

Floraart u Zagrebu događanje je koje svake godine jedva dočekaju ljubitelji ukrasnog bilja. Održava se na zagrebačkom Bundeku. Ove godine manifestacija je trajala od 25.svibnja do 31.svibnja.
Tijekom tih sedam dana posjetiteljima su bili omogućeni različiti sadržaji. No ipak su biljke "glavne zvijezde". Na štandovima su se mogle naći različite biljne vrste po pristupačnim cijenama npr. pelargonije po 5 kn, gazanije po 3-4 kn, fuksije po 5 kn, te sada vrlo popularne aronije već od 15 kuna. Uz mnoštvo prodajnih štandova, na površinama parka bile su izložene različite cvjetne kompozicije u kojima se može uživati šetajući uz jezero. U paviljonu su bile izložene ukrasne vrste od kojih većina zahtjeva tople stakleničke uvjete. Ako ove godine niste uspjeli posjetiti Floraart, nadam se da ću vam dio doživljaja uspjeti prenijeti preko fotografija koje sam snimila tijekom svog posjeta ovoj manifestaciji.




























Nema komentara:

Objavi komentar